India

Circuit India- Triunghiul de Aur, Khajuraho si Varanasi


Durata sejur: 10 zile

De la 905EUR


Ziua 1. 23.09.2016 BUCUREŞTI – DELHI
Prezentare în aeroportul Otopeni la ora 09:00 pentru zbor Bucuresti–Delhi via Viena cu compania Austrian Airlines. Noapte la bord.

Ziua 2. 24.09.2016 DELHI
În jurul orelor 00.05 aterizare la Delhi, capitala Indiei. Suntem întâmpinaţi de ghidul local. Transfer la hotel şi cazare la hotel 4*. După un somn odihnitor şi servirea micului dejun, începem vizita în Delhi, însoţiţi de ghidul local. Facem un tur al oraşului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII- lea vizitând Jama Majid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre Chandani Chowk, odinioară centrul oraşului Delhi, o piaţă exotică şi pitorească, plină de bazare, magazine şi diverse ateliere, apoi ajungem la Red Fort (Fortul Roşu), cel mai important monument al oraşului şi palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraş planificat și construit pentru a deveni capitală începand din anul 1911 şi care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghani, considerat Tatăl Naţiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămăşiţelor pământeşti ale conducătorului. Continuăm cu Indian Gate (Poarta Indiei), memorial construit în 1931 şi dedicat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial şi în Războaiele Afgane, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindenţial), construit în 1931, dar până în 1950 a servit drept reşedinţă pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormantul împăratului Mogul Humayum construit în 1562 şi inclus în patrimoniul UNESCO înca din 1993, este una din primele construcţii ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălţime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din- Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.

Ziua 3. 25.09.2016 DELHI - JAIPUR
Mic dejun. Plecare spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „oraşul roz”, culoare dată clădirilor oraşului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prinţului Albert. Oraşul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar cele 9 sectoare în care este împărţit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Sosire şi cazare la Jaipur la hotel 4*. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteţi achiziţiona îmbrăcăminte tradiţională şi produse unicat realizate manual) şi respectiv în Bazaru Johari, renumita piaţă de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.

Ziua 4. 26.09.2016 JAIPUR – FATEHPUR SIKRI - AGRA
Mic dejun. Începem vizita dimineaţă devreme la Fortul Amber, având inclusă şi o plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumuseţe de neegalat. Continuăm apoi cu Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) care a fost construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh ca parte din Palatul Orașului cu funcția de zenana - cameră a femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute. Palatul are cinci niveluri, cele superioare mai puțin extinse ceea ce îi dă formă piramidală clădirii. Este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea care dă la stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel clădirea se menține răcoroasă tot timpul chiar și în zilele călduroase de vară. În încheierea vizitei în Jaipur ne oprim mai întâi la City Palace (Palatul Maharajahului), în centrul oraşului vechi, o îmbinare perfectă între arta Rajahstani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, din care o parte s-au transformat în muzeu iar în cealaltă parte serveşte înca drept resedinţă pentru familia regală din Jaipur şi continuăm cu Jantar Matar, cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în secolul al XVIII-lea. Deplasare spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Orasul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însa după numai 14 ani oraşul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Impăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfăntului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel 4*. Cină.

Ziua 5. 27.09.2016 TAJ MAHAL - AGRA
Mic dejun. Începem ziua cu vizită la Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcţie “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Sahului Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, construcţie începută în 1631şi finalizată după 22 de ani. Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roşu care adăposteşte în interior Palatul Jahangir, grădini şi două moschei. Fortul a ramas o mărturie a grandorii şi puterii pe care mogulii au avut-o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad - Ud Daula, socrul Sahului Jahangir. După amiază vizită la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar cel mai important dintre conducătorii Moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Sahul Jahangir. Seara, întoarcere pentru cină şi cazare la acelaşi hotel din Agra.

Ziua 6. 28.09.2016 AGRA – JHANSI – ORCHHA – KHAJURAHO
Mic dejun. Transfer la gară, la trenul turistic expres spre Jhansi. De aici, transfer cu autocar la Khajuraho. Pe traseu vizităm Orchha, remarcabil prin palatele şi templele sale, un exemplu al arhitecturii medievale din perioada de maximă înflorire a dinastiei Bundela – sec. al XVI-lea: Jahangir Mahal - construit în sec al XVII-lea pentru comemorarea vizitei Împăratului Jehangir în Orchha, Raj Mahal - reşedinţa regală de odinioară a împăraților de Orchha, Ram Raja - unul din cele mai ciudate temple din India, aici fiind singurul loc unde Zeul Rama este venerat ca un rege şi nu o zeitate. În cursul serii sosire şi cazare în Khajuraho la hotel 4*. Cină.

Ziua 7. 29.09.2016 KHAJURAHO - VARANASI
Mic dejun. Dimineaţă explorăm complexul de temple din Khajuraho, renumite pentru basoreliefurile cu teme erotice din Kamasutra, construite între anii 950 şi 1050 D.Hr. Cele mai reprezentantive sunt Templul Kandariya Mahadeva, dedicat zeului Shiva, Templul Chaunsat Yogini, singurul templu de granit şi cel mai vechi din grup, îi este dedicat zeiţei Kali şi templele jainiste. Plecare spre Varanasi, situat pe malul fluviului Gange, cel mai important loc de pelerinaj pentru credincioşii hinduşi şi unul din cele mai vechi oraşe locuite din lume, dar şi cu rol important în legatura cu viaţa lui Buddha şi a religiei budiste. Sosire şi cazare în Varanasi la hotel 4*. Cină.

Ziua 8. 30.09.2016 VARANASI
Dimineaţa devreme, la răsăritul soarelui, de la bordul unei ambarcaţiuni care ne plimba de-a lungul malurilor fluviului Gange, urmărim cu interes ceremonia îmbăierii în Fluviul sacru, ocazie cu care pelerinii hinduşi vin să işi purifice sufletul, oferind ofrande de flori zeilor. În apropiere vom întâlni şi locurile sacre de incinerare, ceea ce face din această dimineaţă o experienţă cu adevarat unică. După întoarcerea la hotel şi servirea micului dejun, începem turul de oraş în Varanasi, vizitând renumită Universitate şi Templu Bharat Mata care adăposteşte o hartă în relief a întregului subcontinent indian şi a platoului tibetan. Excursie la Sarnath, al 4-lea loc sacru al budismului, unde Budha a ţinut prima sa predică după iluminare. Vom admira imensa stupă şi muzeul cu importante relicve sacre. Seara participăm la ceremonia religioasă Aaarti, urmarită de mii de pelerini, impresionantă prin adevăratul spectacol de sunete şi lumina. Mirodenii sunt arse, clopotele sunt “azmutite” şi versuri din cărţile sfinte hinduse sunt rostite, într-un amalgam ce te transpun în alta lume. Mulţi stau în picioare, alţii pe jos, pe rogojini sau la balcoanele locuinţelor care se găsesc pe mal. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.

Ziua 9. 01.10.2016 VARANASI - DELHI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor spre Delhi. Sosire în Delhi unde impreună cu ghidul local vizităm Muzeul Naţional, înfiinţat în 1949, unul dintre cele mai mari din India care adăposteşte importante obiecte ale artei locale. În cursul serii ne vom despărti de aceste frumoase locuri, servind o cină tradiţională la un restaurant local. Transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul spre Bucuresti, via Viena.

Ziua 10. 02.10.2016 DELHI - BUCURESTI
Sosire în Viena în cursul dimineţii. Îmbarcare pentru zborul catre Bucureşti unde sosirea se va face în jurul orelor 09.35.
 HOTELURI UTILIZATE IN ACEST CIRCUIT

Delhi- Hotel The Hans 4* (sau similar) http://www.hanshotels.com/delhi/ .
Jaipur- Hotel Park Regis 4* (sau similar) http://www.parkregisjaipur.in/ .
Agra- Hotel Four Points Sheraton 4* (sau similar)  ttp://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3944 .
Khajuraho- Hotel Clarks Khajuraho 4* (sau similar) http://khajuraho.hotelclarks.com/contact-us .
Varanasi- Hotel Ramada Plaza JHV 4* (sau similar) http://www.ramadajhvvns.com/ .
-Bilet de avion Bucureşti – Delhi - Bucureşti, zbor Austrian Airlines 
-Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului
-8 cazări cu demipensiune (mic dejun + cina) în hoteluri de 4* 
-1 cină tradiţională la un restaurant în Delhi în ziua a 9-a
-Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
-Plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri) la fortul Amber în Jaipur
-Plimbare cu barca pe fluviul Gange în Varanasi
-Participare la ceremonia Aarti ce are loc la Varanasi, pe malul Gangelui
-Bilet pentru trenul turistic expres pe ruta Agra – Jhansi
-Bilet de avion pe ruta Varanasi – Delhi
-Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program
-Tur ghidat la Muzeul National din Delhi în ziua a 9-a
-Ghizi locali
-Conducător de grup roman.
-taxe de aeroport pentru zborurile internaţionale 455 € 
-taxă de viză + procesare acte 50 €
-bacşiş 45 €
-asigurarea medicală şi storno
-taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).
  • Tip oferta: Extern
  • Categorie: Exotic
  • Tip masa: Demipensiune
  • Durata sejur: 10 zile
  • Transport: Avion
  • Oras plecare: Bucuresti
  • Perioada start: 23.09.2016
  • Perioada sfarsit: 02.10.2016

Informatii

Pentru calatoria in India este necesar pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere.

Ai nevoie de ajutor?

Echipa noastra de profesionisti iti sta la dispozitie pentru a-ti oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Contact


Fides Travel este membra a a grupului Fides. Ofertele afisate pe site au caracter dinamic si se pot modifica din moment in moment. Oferta finala este cea primita in scris de la agentul de turism,
agentia de turism nefiind responsabila de eventuala neconcordanta a informatiilor de pe site cu cele primite in agentie.
SC Sky Travel and Learn SRL, J40/12918/2016, CUI 36588093, Numar asigurare 26192, valabila pana la 21.10.2017, Brevet de Turism – Marinela Bazarca 9296/17.11.2004.
© 2018 | Fides Travel Agency. Toate drepturile rezervate.